modnatochka.kh.ua

Дискус хернија - симптоми, причини и третирање

discus1

Дискус хернија најчесто се јавува на возраст помеѓу триесет и педесет години. Причината за ова е фактот што природниот процес на стареење на 'рбетните дискови започнува уште во детството и раната младост, па затоа и не е чудно што болеста може да се јави и кај лица од дваесет години.


Што е херпес зостер и кои се симптомите

herpes zoster

Варичела-зостер вирусот кој честопати со децении останува прикриен во ганглиите на дорзалните корени во форма на варичела (овчи сипаници), може да се реактивира и тоа резултира со херпес зостер.

Хемороиди: Кои се причините и како се третираат

Hemorrhoids

Се смета дека околу 75 проценти од возрасните луѓе во Европа и Северна Америка се соочуваат соовој проблем во одреден момент од животот. Сепак, во само околу 4% од случаи има потреба од професионален медицински третман.


МТХФР Мутации - причина за многу сериозни заболувања

MTFHR mutacii

Метилтетрахидрофолатредуктаза мутатција  на позиција  677 и 1298

Aвтосомно рецесивно наследна!

Синоним: MTHFR-Polymorphismus

Остеопенија е заболување kога имате слаби коски, но не е остеопороза

Osteopenia vs Osteoporoza

Како што наведуваат имињата, остеопенијата и остеопорозата се слични и поврзани заболувања. И двете претставуваат различни степени на губење на коскената маса, што се мери со коскената минерална густина, маркер кој покажува колку е силна коската и колкав е ризикот за кршење.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg