modnatochka.kh.ua

Симптоми кои жените никогаш не треба да ги игнорираат

Dizziness.healthinfo

Промени на градите

Големината, и изгледот на вашите гради се индивидуални кај секоја жена и тие често минуваат низ одредени очекувани промени во текот на месецот.


Знаци и симптоми на срцев удар

Heartattack.healthinfo

Постојат точно 5 основни знаци или симтоми кои наговестуваат дека станува збор за срцев удар. Бидете подготвени зошто никогаш не може да знаете што ве очекува.

Петте знаци и симптоми на срцев удар се:

Тестирајте се за Хронични Бубрежни Болести (ХББ)

bubrezi

Можеби имате здрав стомак и срцето може да ви е во ред, но колку добро Ви работат бубрезите? Ако има ризик фактори за болести на бубрезите, прашајте го вашиот доктор што е потребно да се тестирате за да ја видите состојбата на вашите бубрези.

Вашите бубрези не се многу големи – секој е колку компјутерски глушец- но тие работат напорно.


Причини за зголемени лимфни јазли

sl 27

Што се лимфни јазли?

Лимфните јазли се важен дел од имунолошкиот систем на човекот. Тие се наоѓаат насекаде низ телото, но видливи се и опипливи само кога се зголемени или потечени. Лимфните јазли се регионално распоредени, а секоја група од нив одговара на одреден регион на телото и е одраз на абнормалностите во тој регион.

Антифосфолипиден синдром (APS) – причина за морбидитет во бременоста

antiphospholipid-syndrome

Антифосфолипиден синдром (APS) е болест која клинички се манифестира како повторлива венска или артериска тромбоза и/или загуба на плодот. Антифосфолипидните антитела се едни од причинителите за артериска и венска тромбоза, повторливи абортуси и предверемени породувања.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg