modnatochka.kh.ua

Дали некој во вашето семејство имал Колоректален (колон) Канцер?

kolon kancer

Ако во вашето семејство имате член кој боледувал од колоректален (колон) рак најверојатно е дека и вие може да го имате. Ако имате близок член од семејството што боледува или боледувал од оваа болест или некој друг тип на рак поделете ја таа информација со вашиот доктор.


Хипертензија - се што е потребно да знаете

hipertension.healthinfo

Хипертензија или висок крвен притисок, е честа состојба кај повеќето луѓе на постара возраст. Крвниот притисок е силата на притисок на крвта врз ѕидовите на артериите. Кога овој притисок е премногу висок, се засилува работата на срцето, а тоа може да предизвика сериозни оштетувања на артериите. Со текот на времето, неконтролираниот висок крвен притисок го зголемува ризикот од срцеви заболувања, мозочен удар и болести на бубрезите.

Даунов Синдром: Што знаеме?

daunov sindrom

Што е Даунов синдром?

Даунов синдром е состојба во која човекот има екстра копија од хромозомот 21. Хромозоми се мали "пакети" на гени во телото. Тие одредуваат како ќе се формира телото на бебето како ќе расте во текот на бребеноста и како ќе функционира телото на личноста по раѓањето.


Guillain-Barre синдром: Колку е опасно ова заболување?

guillain barre syndrome.healthinfo

Guillain-Barre синдром (ГБС) е ретко нервно нарушување кое резултира со мускулна слабост или губиток на мускулната функција во одредени делови од телото. 

Кај пациенти заболени од Guillain-Barre синдромот (се изговара: Џилиан Бареј), имунолошкиот систем на телото го напаѓа периферниот нервен систем.

Симптоми на мигрена и поставување дијагноза

Migrene.healthinfo

Мигрената е пароксизмално заболување, со сèуште нејасен патогенетски механизам. Главно, се јавува кај популацијата која е во периодот на работоспособност. Некои знаци на мигрена може да бидат присутни еден или два дена пред почетокот на главоболката.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg