modnatochka.kh.ua

Десната страна на мозокот е одговорна за обновување на говорот после мозочен удар

mozokНаучниците со во можност да предвидат кај кои лица е поверојатно да се подобрат проблемите настанати со говорот по мозочен  удар со испитување на структури во десната хемисфера на мозокот, наведено е во истражувањето објавено во Неврологија.


Каснувања од животни – како да постапуваме во вакви ситуации

catsdogs.healthinfo

Многу родители се плашат дека нивните деца би можеле да бидат каснати од диви животни, но всушност, најмногу каснувања се случуваат од животни кои детето ги познава, вклучувајќи ги тука и семејните миленичиња.

„Розово око“ - Коњуктивит - најчесто може лесно да се третира

rozovo oko

Розово, око кое чеша? Розово око – или коњуктивит – е често и лесно се шири. Понекогаш е потребна лекарска помош, во зависност од причината. Ако ги знаете причините, кога да побарате помош, и како да помогнете да не се појави.


Што се алергии и како да ги препознаеме

Gluvarce.healthinfo

Алергиите се јавуваат кога имунолошкиот систем бурно реагира на супстанци наречени алергени. Алергиите се почести кај децата, но може да се појават кај луѓе од сите возрасти. Ако имате алергии, тоа значи дека вашето тело погрешно го идентификува алергенот како штетен и се обидува да го уништи, што резултира со непријатни симптоми (напади на алергија).

Мамографијата може да предвиди и болести на срцето

mamography.healthinfo

Мамографијата може да укаже на стврднување на артериите на дојката, со што би можело да се утврди ризикот од атеросклероза. Во овие услови на зголемување на трошоците за здравствена заштита, не е чест случај некое медицинско тестирање или постапка да нуди две придобивки за една цена.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg