modnatochka.kh.ua

Факти или фикции за вагиналната лубрикација

vaginal dryness

Ако читате на интернет, ќе помислите дека целиот свет се соочува со суви и болни сексуални односи и недоволна лубрикација и дека без додатни лубриканти или третмани, жените се осудени да се справуваат со непријатни сексуални односи или пак во целост да го избегнуваат сексот.


Медицинска измама наречена превенција

sl 63

Во односите со јавноста, медицинската индустрија го користи терминот "превенција", а на тој начин кој не само што ги заведува луѓето, туку исто така, го отвора и патот кон болестите.

Превентивни вакцини?

Совети за убави заби и здрави непца

Nice smile.healthinfo

Текстот кој следи е информативен и се однесува на основните принципи и правила за одржување на оралната хигиена. Примената на овие совети во голема мера ќе ви помогне да имате здрави заби и блескава насмевка. Но, за сето ова да има некаков смисол, прво морате да го совладате стравот од посета на стоматолог и редовно да закажувате контрола на забите.


Информирајте се за Cronobacter Инфекција

bebe

Cronobacter група на бактерии најдена во околината во која живееме и храната. Cronobacter (Enterobacter sakazakii) е микроб пронајден во животна околина со многу суви услови. Cronobacter  е пронајден во сува храна, како што е формулата за новороденчиња, млекото во прав, билни чаевии скроб. Исто така е пронајдена во канализациона вода и може да се најде во друи места.

Недијагностицирана Хипертензија

hipertenzija

Хипертензија е лидер во предизвикување болести на срцето и срцеви удари. Милиони луѓе страдаат од оваа болест но не реагираат на неа. Висок крвен притисок или хипертензија, делува на милиони луѓе во светот - некои ја имаат, а не им е дијагностицирана или не ја лечат. Поради тоа што хипертензијата има навистина скриени симптоми, не е најчеста тема за разговор кај пациентите со нивните доктори.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg