modnatochka.kh.ua

Синдром на „Суви очи“ – причини и третирање

dry eyes.healthinfo

Солзите се потребни за да се одржи јасноста на видот и  здравјето на очите. Тие ги штитат очите од инфекции, ја задржуваат влажноста и ги плакнат очите од прав и разни остатоци.

Синдромот „суви очи“ е релативно честа состојба која се карактеризира со недоволно производство солзи или брзо испарување на солзите што резултира со иритација на очите и проблеми со видот.


Трихомонијаза - Заштитете се самите и заштитете го вашиот партнер

Trichomoniasis1.healthinfo

Што е трихомонијаза?

Трихомонијаза е сексуално пренослива болест од која може да заболат и мажите и жените. Многу луѓе кои имаат трихомонијаза не го знаат тоа бидејќи инфекцијата честопати нема никакви симптоми.

Менопауза кај жените – период на големи промени во организмот, но и на срцето

menopausia

Наплив на топлина, несоница и ноќно потење е првото што ви доаѓа на ум кога ќе помислите на менопауза. Болестите на срцето не се рангираат високо на листата на сродни здравствени проблеми, но можеби треба да бидат.


Се што е неопходно да знаете во врска со неплодноста!

infertility1.healthinfo

Ако сакате да имате бебе, но не сте можеле да забремените по една година секс без заштита,  многу е веројатно дека имате проблем со плодноста. Неплодноста може да се должи на здравствени проблеми кај машкиот партнер, женскиот партнер или/и кај двата партнери.

Паркинсонова болест - работи што нема да ги дознаете од вашиот лекар

parkinsons disease.healthinfo

Паркинсоновата  болест е заболување кое го напаѓа централниот нервен систем, а меѓу другото го нарушува движењето и рамнотежата.

Доколку вие или некој ваш близок го има ова заболување, постојат неколку работи кои треба да се знаат, но нема да ви бидат кажани од лекарите.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg