modnatochka.kh.ua

Инфекција „атлетско стапало“ – причини и како да се лекува?

Athletes Foot

Оваа заразна габична инфекција најчесто се поврзува за соблекувални и јавни тушеви и претставува инфекција на стапалата. Инфекцијата наречена „микоза“ е многу честа појава, а речиси 70 % од луѓето имаат микоза во одреден момент од својот живот.


„VERTIGO“ или вртоглавица

vertigo.healthinfo

Вертиго или вртоглавица е чувство дека светот околу вас се врти.

Вртоглавицата е често предизвикана од проблемите на внатрешното уво. Најчести причини се:

Корисни упатства за превенција на хроничните болести

chronic disease.healthinfo

Во следните неколку децении, луѓето во светот, може да очекуваат да живеат многу подолго што би значело дека потенцијално би можеле да живеат околу 20 години повеќе. Тоа е добрата вест.


Констипација или запек – кои се причините?

constipation stomach pain.healthinfo

Констипација значи отежната функција на дебелото црево при што празнењето се случува поретко од нормалното. Речиси секој поединец го има искусено ова во одреден момент во животот, но најчесто оваа состојба не е толку сериозна.

Како да се справувате со непријатните симптоми на Розацеа

Rosacea1.healthinfo

Симптомите на Розацеа може да вклучуваат испакнатини кои наликуваат на акни, иритација на очите и задебелена кожа. Иако не постои консензус за тоа што е причината за овие проблеми на кожата, третмирањето на розацеа се повеќе се подобрува.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg