modnatochka.kh.ua

Корисни информации и факти за појавата на камен во бубрег

Kidney stone

Камен во бубрег е цврст, кристален, минерален материјал формиран во бубрезите или во уринарниот тракт. Камењата во бубрезите се честа причина за појава на крв во урината (хематурија) и најчесто пропратено со силна болка во стомакот или препоните.


Причини за појава на жолтица кај новороденчињата и возрасните

yellow eye

Причини за жолти очи кај новороденчињата

Жолтицата кај новороденчињата е многу честа појава, бидејќи црниот дроб на новороденчето е сеуште во фаза на развој

Астма - како да ги ублажите симптомите по природен пат

Bronchial asthma

Нема ништо пострашно од тоа да не може да се дише, а астматичарите со овој проблем се соочуваат секојдневно. Астмата е хронична болест која се карактеризира со воспаление на дишните патишта.


Воспаление на слепо црево (апендицитис) - симптоми и лекување

Apendix

Слепо црево е парче ткиво налик нацрволик додаток во вид на шуплива цевчеста формација прикачена како продолжеток на дебелото црево и затворено на едниот крај. Со должина од околу 10 цм се наоѓа на десната страна од долниот дел од стомакот.

Кога вртоглавицата може да биде навистина проблем по здравјето?

dizzyness

Ако некогаш сте почувствувале вртоглавица, некаков вид на лебдење или како целата околина околу вас да се врти, тоа е во ред и вие сте нормално човечко суштество.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg