modnatochka.kh.ua

Како да ги исчистите артериите со едно едноставено овошје

sl 102

Есента е период на калинките!

Иднината на превенцијата од кардиоваскуларни болести како и лекувањето нема да гопронајдете во медицинските установитукуна пазарите или во вашиот двор.


Дали навистина треба да се практикува диета без глутен?

gluten

Да, доколку имате потврдена целијачна болест или преголема чувствителност на глутен, состојби кои лекарите ги негирале, но сега се признаени како легитимни.

Дали е сеедно каков цимет купуваме?

cinnamon comparison.healthinfo

Циметот е еден од најстарите и најпопуларни зачини и се користи со милениуми заради неговата арома и лековити својства. Во древниот Египет се користел како средство за балсамирање за да се пополнат телесните празнини.


Дали треба да се откажеме од солта? Колку сол е премалку, а колку е премногу?

salt.healthinfo

Добро е познато дека на организмот му е потребна солта, таа е важна за одржување на функцијата на нервите и мускулите и помага во регулирањето на телесни течности.

Печурките го намалуваат ПСА кај заболените од рак на простата

Shampignion.healthinfo

Кај еден од седум луѓе во текот на животот се дијагностицира рак на простатаРакот на простатата е втора водечка причина за смртност од рак кај мажите, веднаш по ракот на белите дробови.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg