modnatochka.kh.ua

Атријална фибрилација – нов уред нуди втора опција покрај лекарствата за разредување на крвта

watchman left atrial

Луѓе со атријална фибрилација се изложени на многу поголем ризик од мозочен удар. Еден нов апарат дава друга опција како замена за лековите за разредување на крвта.


Дали плакнењето заби со хидроген е штетно или корисно?

Hydrogen peroxide

Хидрогенот има антисептички и лековити својства. Всушност, постои еден нов урбан мит кој вели дека хидроген пероксидот е универзално корисен за сите органи на телото како и ткивата.

АДХД (синдром на недостаток на внимание и хиперактивност)

ADHD.healthinfo

Деца со АДХД (синдром на недостаток на внимание и хиперактивност) имаат потреба од подобар третман за оваа состојба, се заклучува со најновата студија која се однесува на мали деца од 2 до 5 годишна возраст.


Дебелината веќе не е основна причина за прерана смртност!

Fat lady.healthinfo

Дебелината е помалку опасна отколку што тоа беше пред 40 години? Една нова студија од Данска дојде до заклучок дека за разлика од 1970 година, процентот за зголемен ризик од прерана смрт заради дебелина денес опадна од 30% на 0%.

Сериозноста на псоријазата може да предвиди ризик од абдоминална аневризма на аортата

psoriasis.healthinfo

Псоријазата се карактеризира со воспалени црвено-сребренасти дамки на кожата.

Псоријазата претежно ги погодува возрасните и е предизвикана од клетки кои се натрупуваат премногу брзо на површинските слоеви од кожата.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg