modnatochka.kh.ua

10-ти Мај - Светскиот ден на лупусот

 

Соопштение за медиуми

Скопје, 10.05.2014 година

 

NORA - Odbelezuvanje na SDL

На пациентите со лупус им е потребно стандардната терапија да се стави позитивна листа и да се воведат иновативни терапии!


Комбинирана терапија за мултиплекс склероза

Првични резултати од комбинираната терапија за мултиплекс склероза

Multiple-Sclerosis

Според прелиминарните резултати од  една клиничка студија спроведена на 158 пациенти заболени од мултиплекс  склероза (MS),

Молекули против Алцхајмеровата болест

Нови молекули против Алцхајмеровата болест

Alzheimer

Неодамна научниците откриле осум нови активни молекули кои делуваат против Алцхајмеровата болест.


Нов лек против ракот

На повидок е нов лек против ракот

 

Пред неколку недели имаше најава за нов лек против ракот кој требаше да се објави на годишниот состанок на Американската асоцијација за истражување на ракот ( AACR ) одржана во  Сан Диего. И  тоа се случи .

Пушење и Е- цигари?

Пушење и Е- цигари?

e cigarettes.healthinfo 

Студија: Јавните здравствени експерти продолжуваат да дебатираат дали е-цигарите се подобра опција од тутунот или претставуваат само алтернативен начин за пушачите да вдишуваат никотин.


Повеќе артикли...


Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg