modnatochka.kh.ua

Нов начин за мерење на нивото на шеќер во крвта

glucose test

Американските научници измислиле поткожен сензор кој го мери нивото на шеќер во крвта. Системот се состои од сензор кој поткожно се имплантира во раката и дигитален читач кој ги регистрира податоците за промените на нивото на шеќер во крвта.


Идентификувана е молекулата која е одговорна за алергиските реакции

molecule structure

Fostoinozitid-3-kinaze (PI 3-К) претставува семејство на интрацелуларни сигнални протеини кои ги контролираат различните важни клеточни функции, како што се пролиферација, апоптоза, миграција.

Вируси против ракот

Virus vs cancer

Може ли вируси како што се мали сипаници или полио да бидат следниот лек за ракот?

Одговорот е можеби.

Две неодамнешни студии од Клиниката Мајо и универзитетскиот медицински центар  - Дјук ги објавија деталите за тоа како може да се користат вирусите на мали сипаници и полио за да се уништат клетките на ракот.


Selfie на меланомот: Gigapixel камерата рано го открива меланомот

sl-4

Меланомот е петтиот најчест тип на рак и воедно најсмртоносниот облик на рак на кожата со смртност поголема од 75% на заболените. Сепак, раното откривање речиси секогаш вродува со плод и овозможува целосно излекување.

Против ракот со сопствени клетки

cell mutation by zulusplitter-d6tlaum

Оваа стратегија комбинира две од најинтересните идеи за истражување на ракот. Научниците од Националниот институт за здравство велат  дека тие успешно ја нападнале болеста кај една жена при што го користеле нејзиниот имунолошки систем, прецизно и уникатно насочен на генетските мутации од нејзините тумори.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg