modnatochka.kh.ua

Нивото на Витамин Д во крвта може да укаже на проблеми во функцијата на кардиоваскуларниот систем

d vitamiin

Ризикот од срцев удар, мозочен удар и други срцеви заболувања може да се одреди со мерење на нивото на две компоненти од Витаминот Д, укажуваат истражувачите од Медицинскиот Институт за Срцеви Заболувања во Солт Лејк Сити.


Едноставен крвен тест може да открие знаци на потрес на мозокот

blood test.healthinfo

Едноставен крвен тест може да открие знаци на потрес на мозокот дури и до една недела откако пациентите претрпеле повреда на главата. Тестот обезбедува нов начин да се дијагностицираат потреси на мозокот, особено за пациенти кај кои изостануваат непосредни симптоми, велат истражувачите.

Дали навлегуваме во ерата на лабораторијски „дизајнирани“ бебиња?

Baby healthinfo

Што се „дизајнирани“ бебиња?

Колоквијалниот термин "дизајнирано бебе" се однесува на бебе чиј генетскиизглед е вештачки избран со помош на генетски инженеринг и во комбинација со ин-витро оплодување, а се со цел да се обезбеди присуството или отсуството на одредени гени или карактеристики.


Умерено со алкохолот: Истражувањата покажуваат дека здраствените придобивки се незначајни

alkohol

Истражувањата укажуваат на потенцијалните здравствени придобивки од умереното конзумирање на алкохол, особено кога станува збор за срцето и продолжувањето на животниот век. Но едно ново истражување ни посочува дека многу од овие студии се полни со недостатоци и дека здраствените придобивки во голема мера се преценети.

Употребата на риба во вашата исхрана може да ве заштити од Алцхајмерова болест

sl-7

Јадењето на барем еден оброк неделно на печена риба може да ја подобри функцијата на мозокот, да го зголеми неговиот капацитет и да ве заштити од Алцхајмерова болест.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg