modnatochka.kh.ua

Скрининг методите: неусогласеност помеѓу бенефитот и штетата

Високите очекувања на скрининг методите засега не се докажни!

Мамографија скрининг

 mamogram screening                          

Честитки до Проф. Др. Герд Гигерензер за наведената статија под 1 во литературата “што треба лекарите да знаaт - уметност на комуникација со ризикот”!


Дијабетес тип-2 е речиси 100% излечиво заболување

 

diabetes type 2

Дијабетес мелитус тип-2 е хронична болест која се карактеризира со неефикасна инсулинска функција. Дијабетес тип-2, порано познат како “дијабет кај возрасни”, денес се јавува и во адолесценцијата под 20 години.

Бенигни тумори на штитната жлезда. Кои се причините?

Tyroidea adenom

Тироидните хормони се вклучени во контролата на функциите на човечкото тело. Тие влијаат на шеќерот, липидите, протеините и ја регулираат телесната температура, отчукувањата на срцето, циркулацијата и др.


Ревматоиден артритис и депресија - постои ли взаемна врска?

Hand rheumatoid arthritis

Зошто депресијата и анксиозноста се толку честа појава кај луѓето кои живеат со ревматоиден артритис? Одговорот на ова прашање е заради фактот што справувањето со хронични болести е стресно, но и дека справувањето со хронична болест и воспоставување на нови стандарди на живеење и не е баш пријатна работа.

Атријална фибрилација – нов уред нуди втора опција покрај лекарствата за разредување на крвта

watchman left atrial

Луѓе со атријална фибрилација се изложени на многу поголем ризик од мозочен удар. Еден нов апарат дава друга опција како замена за лековите за разредување на крвта.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg