modnatochka.kh.ua

Додатоците во исхраната се причина за итна медицинска помош на многу луѓе секоја година

Една обемна студија наведува дека суплементите за слабеење и енергетските додатоци се оние најопасните, па така проблемите со срцето се најчестиот вид на проблеми кои се јавуваат како последица од неконтролирано внесување на овие суплементи.


Итно третирање на епилептичен статус - Лоразепам или Дијазепам

human-brain

Епилептичен статус е состојба во која мозокот е постојано под епилептичен напад. На возраст од 15 години,  4-8 проценти од децата  доживуваат напади, кои можат да бидат опасни по живот доколку веднаш не се превземе нешто за да се прекинат овие напади.

RAGEWEED - Нов лек против алергии

26461xcitefun-micrograph-images-001

На 17 април од страна на Американската администрација за храна и лекови е објавено одобрение за новиот орален медикамент за лекување на алергии  на полен.

 


Почисти и побезбедни лекови со помош на „искривена светлина“ и нанотехнологија

twisted-light

Во новата студија, каде што се користат нано структури за да се „искриви“ светлината и уникатно да се поврзат со материјата, научниците покажуваат дека може да се направи разлика помеѓу леви и десни верзии на една иста молекула. Таков механизам на сензори би можел да помогне да се обезбеди поголема чистота и безбедност на лековите.

Цинк - регулатор на метаболизмот

zinc

Како цинкот го регулира клучниот ензим кој е одговорен за умирањето на клетките

Студијата е објавена на насловната страница на меѓународното априлско издание на списанието Angewandte Chemie.


Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg