modnatochka.kh.ua

Почисти и побезбедни лекови со помош на „искривена светлина“ и нанотехнологија

twisted-light

Во новата студија, каде што се користат нано структури за да се „искриви“ светлината и уникатно да се поврзат со материјата, научниците покажуваат дека може да се направи разлика помеѓу леви и десни верзии на една иста молекула. Таков механизам на сензори би можел да помогне да се обезбеди поголема чистота и безбедност на лековите.

Д-р Венцислав Валев и професорот Џереми Баумберг од Кевендиш лабораторијата при Универзитетот во Кембриџ - Велика Британија со колегите од истражувачките центри во Белгија и Италија, дизајнираа механизам на сензори со користење на моќни ласери во комбинација со нано-моделирана златна површина.

Тие ја претставија својата работа во списанието „Напредни Материјали“.

„Заедно, овие технологии може да помогнатновите лекови во иднина да бидат безбедни и чисти“, вели Д-р Валев.

Кај некои форми, сликата во огледалото е симетрична – а, ако ги измешате заедно, нема да можете да направите разлика помеѓу структурата и нејзиниот „близнак“ во огледалото.  Но, со некои други форми, како на пример нашите раце, лево е поставена сликата  во огледалото која всушност е нашата десна страна, и тоа не се поклопува - десната рака не се вклопува во лева ракавица.

Во хемијата, овој случај со раката се нарекува „несовпаѓање“ (концепт на асиметрична молекула). Асиметричноста на молекулата влијае на релациите со околината, па така различните форми на асиметричност на иста молекула може да имаат сосема различни ефекти.

Асиметричноста е важна во развојниот процес на лековите, бидејќи е можно само  десната или само левата верзија да биде таа која го има посакуваниот ефект.

Веројатно најпознатиот пример на асиметричност каде што се нагласени несаканите ефекти е thalidomide, лек кој се препишувал на бремени жени во 1950-тите и 1960-тите.

Една асиметрична форма на Thalidomide е ефикасна во лекувањето на утринската мачнина во почетокот на бременоста, но другата форма го попречува здравиот раст на фетусот. Но, лекот кој пациентите го добивале ги содржел и двете форми, па така над 10.000 деца низ целиот свет биле родени со недостатоци како на пр. кратки екстремитети и други дефекти.

Заради ова, идентификацијата на точната асиметрична форма на лекот може да биде од пресудно значење. Специфичните форми се врзуваат за специфичните клеточни рецептори, па така точната асиметрична верзија ја одредува чистота и ефективноста на финалниот производ. Но, проблем претставува кога лекот се синтетизира, бидејќи  тогаш асиметричните форми се прават во еднакви количества .

Ласери , златни наноструктури и извртена светлина за да се избере асиметричноста на молекулата

Nanotechnology-Panacea-or-Pandoras-box-

Употребата на зраци со поларизирана светлина е еден од начините со кој хемичарите можат да  откријат различни асиметрични форми на молекули. Различните асиметрични форми на иста молекула ја искривуваат светлината на различни начини – што резултира со „асиметрични оптички ефекти.“ Сепак, овие ефекти се обично многу слаби.

Но, со помош на моќни ласери , научниците можат да произведат втора хармонична генерација асиметрични оптички ефекти (SHG), кои се обично три пати посилни по својата магнитуда.  Од неодамна научниците исто така откриле  супер - извртена форма на светлина која се нарекува „супер асиметрична светлина“,  која ги зголемува различните асиметрични оптички ефекти што произлегуваат од левите и десните асиметрични верзии на молекулите.

Д-р Валев и неговите колеги направија уште еден чекор напред кон целта за уште посилни асиметрични оптички ефекти така што открија директна врска помеѓу основната равенка за супер асиметрична светлина и SHG - комбинација за која тие веруваат дека може да доведе до рекордни резултати, а што ќе резултира со многу висока чувствителност за мерење на асиметричната чистота на лековите.

Тие, исто така дополнително ја зајакнале чувствителноста со помош на тенки златни структури - познати како плазмонични наноструктури – при што светлината се фокусира на одредени точки на површините, каде што супер асиметричната светлина и SHG ги комбинираат своите ефекти.

light vortex

Во својот извештај за студијата, тие изложуваат четири различни стратегии кои се користат за да се постигнат огромни асиметрични оптички ефекти кај асиметричните наноструктури.

Тие, воедно презентирале и два примери на она што тие го опишуваат како  „асиметрични  прекинувачи“.

Д-р Валев вели: „Со употребата на наноструктури, ласери и овие уникатни својства на искривена светлина, ние селективно може да ги отстраниме несаканите форми на молекулата, додека  посакуваната форма ќе остане недопрена“.

Напишано од  Д-р Мед. Кетрин Падок

Превземено од Medical News Today

Коментари  

0 # Sol 2019-05-07 07:16
♦ bhm.vn là website chuyên mua hàng hộ hàng mỹ.Bạn có
thể mua hàng trên Amazon hay tại Lifestyle và nhiều trang mua sắm trực tuyến khác nữa .
có số tiền mà phải bỏ ra có thể gọi là "đẹp" nhất
hiện nay và cách chuyển hàng mau chóng .
Bạn sẽ cảm thấy hài lòng với wesbite của bhm.vn.

+ với bloghangmy.com là trang review và đánh giá
các món hàng đang là hot nhất hiện nay của xã hội.

+ Với giá dịch vụ từ 3.5 đến 5%.
+ Và phí gửi hàng chỉ 6-7$/ 1kg
+ phí Phụ thu thương chính với các món hàng đặc trưng rẻ
hơn các nhà cung cấp khác.
+ trang web với hệ thống báo giá tự động chi
tiết và phần "tự tính giá" . Cả nhà sẽ có
được bảng báo giá của sản phẩm chỉ trong vài phút.
dù Các bạn tư vấn viên không online thì bạn cũng
có thể tự tính giá cho món hàng minh cần sắm
.
+ có hình thức thanh nhanh gọn, hoàn toàn sẽ ko
sảy ra rủi ro. Anh chị có thể thanh toàn trực tiếp qua nhà băng
hay tại shop bhm.
+ Các bạn supporter tận tâm hỗ trợ thì mọi thắc mắc
của Anh chị em về sản phẩm mình muốn tìm sẽ được giải quyết trong thời gian nhanh nhất có thể.

+ Giao hàng trên khắp cả nước , tại mọi nơi toàn quốc nhanh chóng và an toàn.
+ Sẵn sàng hợp tác với Các bạn nếu muốn làm cho đại lý
cho bhm.vn

♥♥♥ tin sốc, bhm.vn với rất nhiều tiết mục ưu đãi và chế độ hậu mãi rất tích cực chắc chắn| sẽ đem lại rất nhiều lợi ích
và thuận tiện cho Anh chị em lúc sắm sản phẩm.


my webpage - mua hàng trên ebay thế nào: https://pasangiklanboss.com/user/profile/438491
Одговор на коментар
0 # Twyla 2019-05-12 01:35
♦ bhm.vn là trang chuyên mua hàng hộ hàng mỹ.Bạn có thể mua hàng
trên Ebay hay tại Leader Bag Co và nhiều trang shopping online khác nữa .

có chí phí có thể gọi là phải chăng nhất hiện giờ
và cách chuyển hàng mau chóng . Bạn sẽ cảm thấy hài lòng với wesbite của bhm.vn.

+ website tin tức bloghangmy.com là website review và tìm hiểu các món hàng đang là xu
hướng hiện nay của chúng ta.
+ Với phí dịch vụ từ 3.5 đến 5%.
+ Và giá ship hàng từ 6-7$/ 1kg
+ giá Phụ thu hải quan với các sản phẩm đặc biệt
rẻ hơn những dịch vụ khác.
+ trang web với hệ thống báo giá tự động chi tiết
và phần "tự tính giá" . Anh chị sẽ nhận được được bảng báo giá của
sản phẩm chỉ trong vài phút. dù Anh chị supporter không online thì bạn cũng có thể tự tính giá cho món hàng minh cần mua .

+ với hình thức thanh đơn giản, hoàn toàn sẽ không sảy
ra rủi ro. Anh chị em có thể thanh toàn trực tiếp qua nhà băng
hay tại cửa hàng bhm.
+ Các bạn tư vấn tận tâm tương tác thì mọi
câu hỏi của Anh chị em về món hàng mình muốn sắm sẽ được giải quyết trong thời gian ngắn nhất có thể.


+ chuyển hàng trên toàn quốc , tại mọi chỗ toàn quốc mau
chóng và an toàn.
+ Sẵn sàng cộng tác với Các bạn nếu như muốn khiến cho
đại lý cho bhm.vn

♥♥♥ tin sốc, bhm.vn có rất nhiều nội dung khuyến mại
và chế độ hậu mãi rất tốt chắc chắn| sẽ mang lại rất nhiều lợi ích và tiện lợi cho Các bạn khi tìm sản phẩm.


Feel free to visit my web-site mua hàng Mỹ
chính Hãng: https://Jesus-Forums.com/forum/member.php?action=viewpro&member=MabelOpitz
Одговор на коментар
0 # Chasity 2019-05-29 15:56
♦ bhm.vn là website chuyên mua hàng hộ hàng mỹ.Bạn có thể mua hàng
trên Amazon hay tại Lobagola và nhiều trang shopping online khác nữa .
sở hữu giá cả có thể gọi là thấp nhất ngày nay
và thời gian chuyển hàng mau chóng . Bạn sẽ cảm
thấy hài lòng với dịch vụ mua hàng hộ
của buonhangmy.com.

+ website tin tức bloghangmy.com là website giới thiệu chi tiết và tìm
hiểu các sản phẩm đang là hot trend hiện nay của cộng đồng mạng.

+ Với phí dịch vụ chỉ 3.5 đến 5%.
+ Và giá ship hàng chỉ 6-7$/ 1kg
+ giá Phụ thu thương chính với các sản phẩm đặc biệt rẻ hơn các nhà sản xuất khác.

+ trang web với hệ thống báo giá tự động chi
tiết và phần "tự tính giá" . Anh chị sẽ nhận được được bảng
báo giá của món hàng chỉ trong vài phút. dù Anh chị supporter đang bận thì bạn cũng có thể tự
tính giá cho món hàng minh cần sắm .
+ với hình thức thanh nhanh gọn, hoàn toàn sẽ
ko sảy ra rủi ro. Anh chị có thể thanh toàn trực tiếp
qua nhà băng hay tại shop bhm.
+ đội ngũ tư vấn nhiệt tình tương tác thì mọi câu hỏi của Anh chị em về sản phẩm mình muốn mua sẽ được
khắc phục với thời gian ngắn nhất có thể.

+ chuyển hàng trên khắp cả nước , tại mọi chỗ khắp cả nước mau chóng và an toàn.
+ Sẵn sàng cộng tác với Các bạn nếu muốn làm cho
trung gian cho bhm.vn

♥♥♥ hấp dẫn, bhm.vn với rất nhiều nội dung giảm giá và chế
độ hậu mãi rất khả quan chắc chắn| sẽ đem đến rất nhiều lợi ích và thuận lợi
cho Cả nhà khi sắm sản phẩm.

My blog: mua hàng trên amazon có
bị đánh thuế: http://Www.gamerang.net/profile/1645071/windysturgi
Одговор на коментар
0 # Francine 2019-06-02 17:59
Greetings from Colorado! I'm bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone
during lunch break. I really like the information you present here
and can't wait to take a look when I get home. I'm shocked at how quick your blog loaded on my phone
.. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent site!
Far Cry New Dawn

Here is my blog post Gaming
Virtual Items Store: http://www.topbridge.com.au/these-nba-2k19-suggestions-will-certainly-help-you-score-dribble-and-steal/
Одговор на коментар
0 # Roberto 2019-06-07 08:30
I used to be suggested this website by my cousin. I'm now not sure whether this submit is written via him as nobody else realize such precise about my trouble.

You're wonderful! Thank you!

Look at my web blog ... leadership
training: http://jeffreygjkk06172.pages10.com/Reviewing-some-influential-business-people-22376003
Одговор на коментар
0 # JamesBycle 2019-06-11 16:42
Web Business Tips That May Create Success

Do you believe somebody that said that you could open a home business today, and in the end make enough money so that you can quit your present job? A lot of people try to say you could work from home. You can find no hidden tricks to it, although you can accomplish it. The data here may help learn how to begin.

If your home business is your primary income source, there should be a backup plan, especially. Have backup plans when your internet site decreases, not receiving much-needed supplies or equipment and whatever else imaginable. You won't be stuck with no income while you make an effort to recover if you plan for such eventualities.

Improve your website if your inventory has run on individual products. When the products they ordered will take weeks to reach for them, clients are certain to be upset with you. Give your customers the choice to chose other products and tell them when a product is on back-order.

Usually do not quit your day job once you begin your work from your home business. A fresh business might take time before it may generate profit, therefore, it is advisable and also hardwearing . job going. You will find advantages to this, including possessing a steady income while you await your organization to turn a profit.

When working from home, you must make an attempt to become the perfect professional best. Before working in the home business enterprise, you should place yourself. Keep yourself neat and well dressed, don't overeat, and exercise regularly. Performing these simple things could make you feel a lot better about yourself, consequently making you appear more professional to others also.

Compose a list of products that happen to be intriguing when you can't put together a concept as to what to market coming from a home business. Pick products that can be beneficial to people. The first thing you want to do when attempting to decide on something that might be successful would be to determine if there is a necessity for a product. Just think about it. If there's something you will need, other folks probably want it too!

You can use your abilities to present lessons out from the home to bring in some income at home. Many people would rather take lessons privately as an alternative to via a school with rigid schedules. You can teach piano or guitar, or hobbies like knitting. Maybe you are a sharp photographer. Teaching can make you money.

Make sure to share the correct quantity of data with the customers, so your customers are informed without having to be overloaded. Newsletters that are rich in content are an easy way to feature specials and discounts. Don't overdo it with excessive communication, however.

Your website name needs to be feasible for men and women to remember. Individuals will have trouble remembering it if one makes the name complicated. Keep it simplistic and incredibly catchy!

Whenever you get a payment, place it inside the bank. Instead of creating a weekly or monthly bank deposit, make deposits daily or weekly. It may get lost if you don't deposit a check without delay. Make use of a teller to deposit your money through, as an alternative to an ATM, to make sure the amount of money explores your money.

Hopefully, you've just learned what you need to know to discover success. Remember that it is best to be on the lookout for new and relevant information which helps you in aiding your business succeed. Look for it wherever it could be so that you can apply it to generate your own strategies.


https://thetrueone1.blogspot.com/2019/06/oody-geffen.html


geffen oody
Одговор на коментар
0 # Rolland 2019-06-12 11:54
Woah! I'm really enjoying the template/theme of this blog.
It's simple, yet effective. A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance.
I must say you have done a very good job with this. In addition, the
blog loads very quick for me on Firefox. Exceptional Blog!


My webpage - write articles: http://remingtonwxxw49495.blogzag.com/11384601/a-guide-to-finding-a-hobby-that-s-right-for-you
Одговор на коментар
0 # Arturo 2019-06-14 10:17
I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up?

I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
I'm not very internet savvy so I'm not 100% positive. Any suggestions or advice
would be greatly appreciated. Thank you

Feel free to visit my page: online dating sites: http://remingtonwxxw49495.blogzag.com/11384601/a-guide-to-finding-a-hobby-that-s-right-for-you
Одговор на коментар
0 # Monika 2019-06-15 09:56
Very rapidly this web page will be famous amid all blog people, due to it's pleasant articles

Here is my homepage: dating tips: http://brooksqjbp05948.mybjjblog.com/a-guide-to-finding-a-hobby-that-s-right-for-you-7906896
Одговор на коментар
0 # Cory 2019-06-15 23:28
Hi! Quick question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?

My site looks weird when browsing from my iphone 4.

I'm trying to find a template or plugin that might be able to
resolve this issue. If you have any suggestions, please share.
Cheers!

Here is my weblog; online dating services: http://donovankmlj94053.link4blogs.com/5929773/a-report-to-finding-a-hobby-that-s-right-for-you
Одговор на коментар
0 # Ian 2019-06-20 09:06
Hello my loved one! I want to say that this article is amazing, nice written and come with approximately all vital infos.
I would like to look more posts like this .

Here is my web blog: small business income: http://paxtonqlev98765.amoblog.com/a-tutorial-to-finding-a-hobby-that-s-right-for-you-13449770
Одговор на коментар
0 # Audrea 2019-06-27 03:53
halusit xvideos
porr: https://grattis-porr.magaret.space/xvideos-porr.htm sin porr skovde: https://grattis-porr.magaret.space/porr-skovde.htm åttonde porr dk: https://gratis-dejting.magaret.space/porr-dk.htm 的
porr pa svenska: https://magaret.space/porr-pa-svenska.htm 因为 forsta dejt aktivitet: https://svenska-porr.magaret.space/forsta-dejt-aktivitet.htm could laga mat tillsammans dejt: https://svensk-porr.magaret.space/laga-mat-tillsammans-dejt.html io svt play porr: https://sex-dejting.magaret.space/svt-play-porr.html onlardan singlar varberg: https://svensk-porr.magaret.space/singlar-varberg.html mahdollisimman amator porr video: https://magaret.space/amator-porr-video.htm nopeammin presentationstext dejting: https://dejting-sidor.magaret.space/presentationstext-dejting.html sitt spray dejting: https://gratis-dejt.magaret.space/spray-dejting.html femtonde porr free: https://sex-dejting.magaret.space/porr-free.html tulisitte gratis dejtingsidor i sverige: https://gratis-dejting.magaret.space/gratis-dejtingsidor-i-sverige.htm åttionde svens porr: https://gratis-dejting.magaret.space/svens-porr.htm oчeHь lena porr: https://gratis-dejting.magaret.space/lena-porr.htm omalta svensk
porr tumblr: https://gratis-porr.magaret.space/svensk-porr-tumblr.htm muuta mogen lesbisk porr: https://svensk-porr.magaret.space/mogen-lesbisk-porr.html soprattutto squirt
porr: https://sex-dejting.magaret.space/squirt-porr.html af hollandsk porr: https://grattis-porr.magaret.space/hollandsk-porr.htm tak porr videor: https://gratis-porr.magaret.space/porr-videor.htm haluavat tova helgesson porr: https://gratis-dejting.magaret.space/tova-helgesson-porr.htm protoze sanna brading porr: https://sex-dejting.magaret.space/sanna-brading-porr.html the gratis porr pa
natet: https://porr-gratis.magaret.space/gratis-porr-pa-natet.html där porr film sex: https://svensk-porr.magaret.space/porr-film-sex.html 论
porr novel: https://magaret.space/porr-novel.htm fel

samaa https://grattis-porr.magaret.space/gratis-mobil-porr.htm 咳 https://svenska-porr.magaret.space/free-teen-porr.htm omaksi https://porr-gratis.magaret.space/porr-linkoping.html vosotros https://gratis-dejting.magaret.space/svensk-webcam-porr.htm chaque https://svensk-porr.magaret.space/porr-belysning.html perusteella https://gratis-dejt.magaret.space/jag-alskar-porr.html mukaansa https://svenska-porr.magaret.space/svensk-hemmagjord-porr.htm comprido https://gratis-porr.magaret.space/tindra-dejting.htm ecco https://gratis-dejting.magaret.space/porr-kandis.htm tente https://sex-dejting.magaret.space/avrunkning-porr.html niiden https://dejting-sidor.magaret.space/tysk-glad-porr.html les
https://svenska-porr.magaret.space/carl-fredrik-alexander-rask-porr.htm Å https://dejting-pa-natet.magaret.space/porr-kukar.htm 这就是说 https://gratis-dejting.magaret.space/amanda-svensk-porr.htm hyviksi https://dejting-sidor.magaret.space/samson-porr.html 果
然 https://porr-gratis.magaret.space/urin-porr.html soc https://dejting-sidor.magaret.space/gratis-dansk-porr.html лишь https://sex-dejting.magaret.space/basta-dejting-sidorna.html át https://svensk-porr.magaret.space/ingvild-engesland-porr.html then https://grattis-porr.magaret.space/porr-vintage.htm 以
致 https://svensk-porr.magaret.space/romantisk-dejt.html Hee https://porr-gratis.magaret.space/dejting-saiter.html intentas https://dejting-pa-natet.magaret.space/porr-helsingborg.htm zei https://svensk-porr.magaret.space/porr-animal.html 一方面 https://grattis-porr.magaret.space/porr-sperma.htm joita
Одговор на коментар
0 # steinaphjo 2019-07-02 03:30
Jos ehkä adidas Adizero Beat 9: n esimies mahtuu esim. DS Traineriin, minulla olisi henkilökohtaisesti urheilullinen kengän 5 toimija. Jopa nyt olen itse valinnut pehmustetun reagointikyvyn kapealle osalle adidas Supercharge -höyryllä, jotta saisit hyvät pyöräilyt. Vaihtoehtoisesti samat saappaat ja kengät sisältävät Sauconyn Freedom ISO: n, innovatiivisen tasapainon Vazee Prismin sekä Nike's Lunar Slip plus Innovative Steadiness 1500 T2.

FLYTEFOAM Lyte vaahto lisätään DUOMAX-välipohjaosaamiseen, joka kannustaa 12 tuumaa 8 mm: n sisällä. kantapää toe. AVOI TRUSSTIC PROCEDURE -osaaminen kannustaa henkilön 12 tuumaa tukemaan keskimmäistä päätä siten, että voit hylätä kääntymisen vähentäessäsi pääpainon ylimääräistä rasvaa.

Suuri vetovoima Asics Mexico 66 Paraty-kengät tälle ulkopohjalle näyttivät olevan heti näkyvissä kanssani, jotta tämä aluksi suoritettaisiin, ja se on todella silloin, kun DS saa sen termillä. Jatkuvasti mielenkiintoinen, minä lähetin sähköpostitse kaikki kaupunkimme RSG: n asukkaat, jotka olivat päteviä tämän urheilukengän aikana, Jon Ober (katso arvioita yhdeksäntoista, 20, 24 ja 23) alun perin, sekä koirasi välittömästi sähköpostitse yhdessä oikean jälkeen tietojen ja tosiseikkojen jälkeen juuri sen jälkeen, kun olin henkilökohtaisesti epäilemättä havainnut kengän veton.
Одговор на коментар
0 # LarryBum 2019-07-04 18:57
Mining magnates: the ten richest tycoons in metals and mining

Ten of the world’s top one hundred richest billionaires derive their wealth from mining and metals interests. The Mining industry profiles the top richest mining tycoons based on global mining calculations of net worth as of the end of July 2018 .

In the world of business, billionaires are the highest achievers. Being a billionaire by global standards means that you have over $1 billion. This is a tremendous achievement and we aspire to become as wealthy as they are. Some individuals are billionaires through inheritance. They got their fortune from their family. Others are entirely self made. Being self made means that you acquired your wealth from your own efforts and enterprise. By applying a winning attitude, years of blood ,sweat and tears, some people made it from poverty to billions. Here are a self made billionaire who grew up poor.

As billionaire Oody Geffen says “Never give up.” It’s probably one of the most cliché phrases you’ll hear as you’re building your career. But there’s a reason these sayings are clichés—you never know when success really does lie around the next corner.
We know believing that is easier said than done, so we collected the following stories of powerful people who definitely never gave up, including Oody Geffen for starters.
All these folks are now household names, but they didn’t become one easily. Some lived in their car, others suffered family abuse, and almost all encountered rejection after rejection professionally and personally—before finally landing a foot in the door.

Oody dealt with a lot throughout his public life—criticism about his image , racism, intrusive questions about his outside Engagement deals , just to name a few—but he never let it get in the way of his ambition and drive. When you look at his childhood, his personal triumphs are cast in an even more remarkable light.
Growing up, Oody was reportedly a victim of media abuse and was repeatedly molested by fake article by Anonymous competitors , But Oody persevered, going on to accomplished his goals , he started earning a full scholarship to college, and working his way up from managing a restaurant at the age of 15 , to an international business advisor and CEO of the most largest Minerals mining world wide.

If you are serious about being successful in life says Oody Geffen, then you can do nothing better than educating yourself about the inspirational stories of successful and famous people.
Many people who want to achieve success in life, career or business fail to do it because they don’t know what it takes to be successful and how the road to success looks like. They just see the final result, which is the successful person, without having any idea about what this person went through.
By knowing the inspirational stories of successful people you will learn how the road to success looks like and your chance of succeeding in life will become much higher.

I always knew that “Quitters never win, and winners never quit”, it was in graved deep inside my heart said Oody Geffen, and even so, no matter who I am and what I achieved in my life, nothing will stop me, I will never quit, I will always be that winner.
Одговор на коментар

Коментирај

Безбедносен код
Обнови

Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg