modnatochka.kh.ua

Анксиозност – Како сами да ја совладате

psychiatrist.healthinfo

Срцето ви работи забрзано, обземени сте со со грижи и се чувствувате како да не може да дојдете до здив.

Нервозни  сте ама  не сте само вие такви

Според Центрите за контрола на болести и превенција (CDC), повеќе од 15 отсто од мажите и повеќе од 20 отсто од жените велат дека често се чувствуваат загрижени, нервозни и вознемирени. Што друго да кажеме? Голем процент од луѓето во развиените земји страдаат од анксиозност (генерализирана анксиозност), паника и социјално анксиозно пореметување.


Заштита на кожата од сонце

beach 1

Во долгите летни денови поминувате повеќе време надвор, што значи дека подолго време сте изложени на  сонце.  Колку и да се корисни сончевите зраци тие исто така може да ја уништат вашата кожа, предизвикувајќи  линии и брчки, нерамна кожа, испукани  крвни садови, сончеви пеги  и уште полошо од сето тоа, рак на кожата.


Може ли да се предвиди процесот на стареење

Може ли да се предвиди процесот на стареење

AGING

Дали некогаш сте се запрашале како вие или вашите деца ќе изгледате на возраст од 60, 70 или 80 години? За оние кои се љубопитни, научниците имаат развиено компјутерска програма која овозможува да се прикаже изгледот на едно лице во сите возрасти во текот на целиот негов живот, почнувајќи од детството.  Овој компјутерски програм може да биде од особена корист кај случаи на исчезнати деца.


Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg