modnatochka.kh.ua

Скрининг тестовите за колоректален карцином можат да го спасат вашиот живот.

colon cancer screening

Ако сте на возраст од 50 години или ако сте повозрасни, проверете се!

Помеѓу типовите рак кои се јавуваат и кај мажите и кај жените, колоректалниот карцином (рак на дебелото црево или ректумот) е втора водечка причина за смртност.


Третирање на аденом на простата со „Зелен ласер“

Greenlight Laser

Зголемена простата или бенигна хиперплазија на простатата е едно од најраспространетите заболувања кај човекот. Симптомите на оваа болест се откриваат кај повеќе од 40% од мажите кои се на возраст над 50 години.

Европската унија ги забранува амалгамските пломби за деца и бремени жени

amalgam

“Следните генерации на европските деца ќе бидат спасени од токсичните амалгамски пломби”  најави Чарли Браун, претседател на светската стоматолошка организација. Во европската унија почнувајќи од 1 јули 2018 амалгамотќе биде забранет за употреба за деца до 15 години и за бремени жени!


Дали загадувањето на воздухот го зголемува ризикот од Алцхајмерова болест?

air pollution deaths

Загадувањето на воздухот може да предизвика многу повеќе здравствени проблеми отколку некакво „обично“ заболување на белите дробови.

Колку време е заразен за околината болниот од грип?

flu

Оваа година сезоната на грип започна порано во споредба со последниве неколку години, и некои видови на вирусот тешко погодија одредени региони, па затоа е исклучително важно да се биде екстра внимателен. Многумина се особено загрижени во врска со ова, па така често се наметнува прашањето: Колку време е заразен за околината некој кој веќе има грип?Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg